Fotoshoot Den Bosch

Bij het plannen van een fotoshoot is het belangrijk om het simpel te houden. Je wilt de dingen niet te ingewikkeld maken, maar je wilt ook nergens op beknibbelen. Het is belangrijk om na te denken over waar je fotoshoot over zal gaan. Waar wil je de nadruk op leggen? Waar wil je meer over weten? Wat hoop je eruit te halen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om je te helpen vooruit te plannen.

De beste manier om vooruit te plannen is om een klein doel te stellen – een paar dingen die je uit je fotoshoot zou willen halen. Een paar voorbeelden zijn (maar zijn niet beperkt tot): je klanten beter leren kennen, meer leren over je bedrijf/branche, het verhaal achter je producten/merken/collecties leren kennen, een nieuwe fotografiestijl uitproberen, experimenteren met een nieuwe set of props, een nieuwe locatie uitproberen.

Als je eenmaal een doel voor ogen hebt, wordt het makkelijker om te beslissen welke andere dingen je in je fotoshoot wilt opnemen.

Denk aan het grote geheel.

Dit is iets wat veel mensen tot het laatste moment uitstellen. Maar het is zo belangrijk, dus sla het niet over. Wat hoop je te bereiken met je fotoshoot? Wat is je visie?

Al je planning is tot nu toe gericht geweest op die ene shoot – de eigenlijke shoot. Maar wat komt er daarna? Wat ga je vanaf hier doen? Wat wil je daarna gaan doen? Dit is de eerste stap om verder te denken dan de fotoshoot, verder dan je visuele geheugen – de manier waarop je dingen ziet. Dit is waar je leert te navigeren, aan te passen, te veranderen.

Wijs rollen toe en kies een leider.

Als je een fotoshoot organiseert, wil je rollen toewijzen op basis van het type shoot: een headshot of een redactionele shoot. Vervolgens wijs je één persoon aan als "leider". De leider is verantwoordelijk voor het leiden van de shoot en houdt iedereen op het juiste spoor.

Als je opnamen organiseert voor een headshotshoot – waarbij de focus op de persoon ligt – wijs je de hoofdfoto's toe aan de persoon die de leiding heeft, en de "achtergrond" (zoals de muur of de vloer) aan de andere persoon die niet de leiding heeft. Als je foto's voor een redactionele shoot organiseert, wijs je rollen toe op basis van wat je in de shoot wilt opnemen. Als je bijvoorbeeld bepaalde producten/merken wilt gebruiken, kun je op basis daarvan rollen toewijzen.

Stel een tijdslimiet in.

Mensen denken vaak dat een fotoshoot eindeloos duurt, maar dat is niet waar. Een fotoshoot is een serie foto's, en als je te lang doorgaat met fotograferen, zullen je klanten zich waarschijnlijk gaan vervelen. Door een tijdslimiet vast te stellen, houd je je foto's op koers en zorg je ervoor dat je niet te lang doorgaat met fotograferen.

Je wilt ook de klok in de gaten houden, want je wilt de fotoshoot afronden voordat de toegewezen tijd om is. Dit helpt je op schema te blijven en voorkomt dat je klanten zich gaan vervelen.

Documenteer je proces.

Of het nu gaat om een headshot of een redactionele shoot, je wilt je proces bijhouden. Dit betekent dat je de volgorde van de foto's moet documenteren (zoals: pose, setting, rekwisieten, en dan de uiteindelijke foto). Dit is iets wat je zult helpen bij het bijhouden van de volgorde waarin je fotografeert en het zal je ook helpen om op koers te blijven.

Je wilt ook de instructies bijhouden die je aan je klanten hebt gegeven. Je wilt er zeker van zijn dat je je klanten geeft wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. Je wilt ook bijhouden hoe lang je klanten erover doen, zodat je uiteindelijk niet langer fotografeert dan je had gewild.

 

Categories: My Blog