Bedrijfsvideo

In de snelle zakenwereld van vandaag moeten bedrijven nieuwe manieren vinden om zich van de concurrentie te onderscheiden, met klanten in contact te komen en de naamsbekendheid te vergroten. Een bedrijfsvideo is een uitstekende manier om al deze dingen tegelijk te bereiken. In deze blogpost bekijken we waarom een bedrijfsvideo uw bedrijf kan helpen groeien, verschillende soorten video’s die u kunt maken en enkele tips over hoe u kunt beginnen. Lees verder om meer te ontdekken en inspiratie op te doen!

Waarom een bedrijfsvideo belangrijk is voor uw bedrijf.

Een bedrijfsvideo is een krachtig middel om de naamsbekendheid te vergroten en klanten aan u te binden. Bedrijven die bedrijfsvideo’s maken, verhogen hun omzet met gemiddeld 38%. Een bedrijfsvideo is ook een uitstekende manier om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij uw publiek. Het stelt u in staat om duidelijk uit te leggen wat de missie en waarden van uw bedrijf zijn en wat u onderscheidt van de concurrentie. Een bedrijfsvideo kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld als een verkooptool, een onboarding tool, een manier om uw publiek op te leiden en te informeren, of als een manier om uw bedrijf te promoten. U kunt het ook gebruiken om uw producten, diensten of evenementen te promoten.

Soorten bedrijfsvideo’s en welke is geschikt voor u?

– Explainer-video’s – Explainer-video’s zijn korte videoclips waarin wordt uitgelegd wat uw bedrijf doet en waarom mensen dat belangrijk zouden vinden. Ze duren meestal één tot twee minuten en zijn een goede manier om snel de waardepropositie, de onderscheidende kenmerken en de branding van uw bedrijf over te brengen. – Productdemonstratievideo’s – Productdemonstratievideo’s zijn een geweldige manier om klanten te laten zien hoe uw producten werken.

Het gebruik van video om uw producten te demonstreren is vooral nuttig voor B2B-bedrijven, aangezien klanten over het algemeen visueler zijn dan consumenten in de B2C-ruimte. – Klantverhalen – Klantverhalen zijn korte interviews met echte klanten die uw producten of diensten gebruiken. Deze video’s zijn een geweldige manier om klanten te laten zien dat u luistert naar wat zij te zeggen hebben. Klantverhalen kunnen een waardevol instrument zijn om een sterke relatie met uw klanten op te bouwen en het vertrouwen in uw merk te vergroten. – Bedrijfscultuurvideo’s – Bedrijfscultuurvideo’s zijn een geweldige manier om uw bedrijf menselijker te maken en uw klanten te laten zien dat u uw werknemers waardeert. Ze kunnen u ook helpen betere werknemers aan te nemen door uw merk en cultuur te laten zien op een manier die veel verschillende soorten mensen aanspreekt.

Hoe begint u uw videoproject?

Voordat u aan uw videoproject begint, wilt u een beter idee krijgen van wat uw merkverhaal is. Bedenk hoe uw bedrijf is begonnen, wie u bent als merk en wat uw missie is. Denk ook na over uw doelstellingen voor de video. Probeer je meer leads te krijgen? Klantbehoud verhogen? Naamsbekendheid vergroten? Er zijn een aantal verschillende doelen die u kunt hebben voor uw video, dus zorg ervoor dat u het doel kiest dat het meest belangrijk is voor uw bedrijf.

Tips voor het produceren van effectieve bedrijfsvideo-inhoud.

– Wees authentiek – Video is een zeer persoonlijke vorm van communicatie, dus u zult zo authentiek mogelijk willen zijn bij het produceren van uw video. Wees open over wie u bent als merk en wat u doet, en laat dat doorschijnen in uw video. – Houd u aan een schema – Het is gemakkelijker om op schema te blijven en uw videoproject op schema te houden als u een regelmatig productieschema hebt.

Als u niet de tijd hebt om regelmatig een video te maken, is het misschien beter om het bij eenmalige video’s te houden. U kunt altijd een regelmatig videoschema maken als u in de toekomst wat extra tijd hebt. – Houd uw video kort – De meeste mensen hebben niet een uur de tijd om een video te bekijken. U wilt uw video dus kort en bondig houden. Probeer uw video zo kort mogelijk te houden, want veel mensen zullen afhaken als uw video te lang is.

Categories: Filmen